1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Férfi smink

ferfiborwA smink és a férfi sokak számára olyan két fogalom, ami nehezen képzelhető el egy mondaton belül. Számtalan helyzet van azonban, amikor a legmacsóbb férfinak is közelebbi kapcsolatba kell kerülnie ezeknek a nőinek tartott kencékkel.

Ebben a modern világban szinte elképzelhetetlen, hogy a gyönyörű menyasszonyi sminkkel az arcán mosolygó ara mellett elhanyagoltan, olajosan fénylő bőrrel, vörös képpel, esetleg pattanásosan álljon élete párja az esküvői fotókon. Ma már alapkövetelmény, hogy a vőlegény is a legobb formáját hozza az esküvőn.

ferfi_smink1wMég a legszebb női bőr sem mutat jól smink nélkül a fotókon. A tökéletes bőrű modellekre is kerül némi alapozó, púder a fotózáson, felkészítendő bőrüket a vaku éles fényére. Férfi tulajdonság -sajnos, a magasabb tesztoszteron szint miatt- a zsíros, problémás bőr. Ettől függetlenül mégsem mondható, hogy a nők különösebben férfias tulajdonságnak tartanák a pattanásokat, olajos kinézetű, tapintású bőrt. Épp ezért, úgy, ahogy a zsíros hajúaknak- ami szintén sok esetben összefügg az androgén hormonok szintjével- alapkövetelmény a frissen mosott haj, úgy sokkal több férfinak lenne szüksége rendszeres, professzionális arctisztításra is, mint ahányan ténylegesen járnak kozmetikushoz, és azokon a fényképeken, ahol fontosferfi_smink5w a jó megjelenés ( azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki az önéletrajzkép, a családi fénykép, a társkereső profilkép, vagy az esküvői kép a fontos) nem árt egy alapvető smink is. Persze azok a férfiak, akik nem úgy szocializálódtak, hogy tisztában vannak az alapvető bőrápolás fontosságával, a kozmetikai tisztítást valamiféle kigúnyolandó, zöld maszkos, uborkakarikás baromságnak tartják-persze sörrel a kézben, pöcsétes atlettában, és legfőképpen-szigorúan egymás társaságában...

A férfi smink esetében azért nem klasszikus sminkre kell gondolni. Nyilván nem arra buzdítom a férfiakat, hogy szerda reggelente fél órával előbb felkeljenek, hogy feldobjanak egy műszempillás szemsminket, és szépen kontúrozott szájjal induljanak a raklaptelepre dolgozni. 

ferfi_smink3_jared_letowferfi_smink11_robbie_williamswSokan vannak azonban olyan pozícióban, ahol a külsőségek kifejezetten fontosak, a színészek, modellek, műsorvezetők számára már természetes a smink.  De ezen szakmák mellett még sokaknak tartozik a munkaköréhez a széles médium előtt való megjelenés, akár televíziós szereplés, vagy személyes találkozók, előadások formájában. A férfismink óriási segítség, vagy hihetetlen hatékony ütőkártya lehet a szóvivők, salesesek, tanácsadók, üzletemberek, ügynökök kezében, de akár azok számára az átlagférfiak számára, akiknek csak különösen rosszkor van rossz napjuk. És valljuk be, ha Jared Leto, Johnny Depp, Robbie Williams vagy akár Sebestyén Balázs arca nem száradt le a sminktől, akkor valószínűleg nem lehet annyira veszélyes dolog az.

Nem baj, hogyha egy állásinterjú előtt becsúszott buli nyomait, vörös, táskás, karikás szemeket egy férfi is el tudja tüntetni magáról. Ugyanígy nem kötelező kivörösödött, náthás orral, homlokon pattanással randizni menni. Egy üzleti tárgyaláson is meggyőzőbb az ápolt megjelenés, makulátlan arcbőr, friss "kipihent" arc.

ferfi_smink6wA férfi smink alapvetően a bőrhibák, szem alatti karikák eltűntetése korrektor használatával-a férfiak nem kifejezetten rajonganak az folyékony alapozó használatáért- nagyon jó szolgálatot tesznek ilyenkor az ásványi alapozók, púderek, amelyek a bőr saját nevességtartalmával kapcsolatba kerülve "ragadnak meg" a bőrön, természetes érzetet, és hatást keltve.    

ferfi_smink9Általános probléma, nemtől függetlenül, az acne, avagy közönséges nevén pattanás.  Bár ez a bőrbetegség -hiszen talán nevezhetjük annak ezt a gyulladásos, fertőzéses folyamatot- egyaránt sújtja a nőket és a férfiakat is, de míg a nők többsége tudja a megoldást- vagy legalábbis a kezelési módot- és eljárnak kozmetikushoz, otthon pedig antibakteriális összetevőjű kozmetikumokkal kezelik a bőrüket, addig a férfiak machoságuk biztos tudatában szenvednek a gennyes pattanásokkal, akár otthon, piszkos kézzel nyomkodva, fogkrémmel, arcszesszel, és ezzel azzal kenegetve, és megvárják míg a bőrüket teljesen tönkreteszi az akne után maradó hegesedés, és büszkén, és férfiasan viselik ennek nyomait egész életükön át. Némelyek egyszer csak felismerik, hogy ez a kondíció nem teljesen esztétikus, de sajnos akkor is azt gondolják, hogy nincs megoldás-legalábbis férfihoz méltó nincs.

Pedig a férfipattanás ugyanolyan felépítésű, mint a női, ergo, a kozmetikai kezelés, és a pattanástalanító krémek, kenőcsök ugyanolyan jól hatnak rá. Sőt, ha már megtörtént a baj, és ott piroslik az arcon, azt gondolom, hogy a férfiasságuk csorbulása nélkül tökéletesen indokolt akár egy antibakteriális, gyógyító hatású korrektorral elfedni, hogy se a tükörből ne az a csúnyaság nézzen ránk, se a kedvesünk, vagy a meghódítani vágyott hölgy ne úgy utaljon személyünkre, hogy: "Tudod, az a ragyásképű". Ennél továbbmenve, ha mégsem tudtuk megakadályozni a heges arcbőr kialakulását, a férfisminkkel, korrektorral, kiváló fedőhatású alapozóval lefedve elérhetjük, hogy legalább a fényképekről nem a hegek néznek vissza ránk.

ferfi_smink8Van egy másik súlyos bőrprobléma, ami minkét nemet érinti, és ugyan nem fertőző, és nem kifejezetten betegség, de súlyos esztétikai problémát tud jelenteni sokak számára. A májfolt eléggé meg tudja keseríteni viselője életét akkor is, amikor egy fedett testrészen található, de ennél sokkal rosszabb a helyzet, ha az arcon virít egy kisebb-nagyobb sötét folt, sebet ejtve ezzel az ember önbizalmán. Nem kell azonban a májfoltok okozta lelki problémákkal együtt élni, hiszen egy fontos alkalmak előtt, ahol fotók is készülnek, a férfiak is készíttethetnek egy profi férfisminket, és egy sminktanácsadás keretén belül akár meg is tanulhatják, hogy hogyan kell a speciális alapozót, korrektort használni.

Menyasszonyi sminkes

menyasszonyruhaban

Báli sminkes

blbordo

Party sminkes

nagyszem

Sitemap