1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Menyasszonyi Smink, Esküvői sminkes

Menyasszonyi Smink

Hogy milyen legyen a menyasszony sminkje?

Mint minden, a szépséggel kapcsolatos kérdésre, erre is a legegyszerűbb, ám egyben legbonyolultabb válasz adható. Amilyen a menyasszony maga.

Mivel a nagy napról készült képeket egész életünkön át őrizgetjük, mutogatjuk, a sminkünknek időtállónak kell lennie, olyannak, amin 10-20 év múlva sem nevetünk kínosan.

Vagy nem.

Hiszen ha az esküvőre gondol, nem mindenkinek a klasszikus felállás jut eszébe. Nem mindenki veszi ezt az eseményt véresen komolyan. Lehet, hogy neki és a párjának úgy lesz életre szóló élmény, ha valami igazán egyedivel rukkolnak ki, ha valami olyan dologgal teszik egyénivé az esküvőjüket, ami csak rájuk jellemző, és amin még 10-20 év múlva is nevetni tudnak.

Az azonban biztos, hogy ha az ízlésünk klasszikus, nem rajongunk az extrémitásokért, akkor csak azért, mert férjhez megyünk, ne forduljunk ki magunkból teljesen. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tegyünk meg mindent, hogy a legszebb arcunkat mutassuk aznap, de ha új színnel, eddig ismeretlen stílussal szeretnénk kísérletezni, azt jó előre próbáljuk ki, szakember tanácsát és akár több próbasminket is kérve. A próbasminket akár magunkon is hagyhatjuk, és kikérhetjük barátaink véleményét, vagy akár készíttethetünk néhány próbafényképet is, hogy lássuk, hogy az, amit magunkon szépnek látunk, hogyan mutat majd a fotókon.

Amennyiben kísérletező kedvűek vagyunk, nem ijedünk meg az újdonságoktól, a nagy napot életünk legnagyobb bulijaként éljük meg, ne spóroljunk a látványelemekkel, hiszen ez a nap csak a miénk, és talán soha nem lesz alkalmunk a számunkra legfontosabbak előtt úgy megjelenni, ahogy az esküvőnk alkalmával.

Persze nem csak kétféle stílus van, a klasszikus, és a különc. Lássunk néhány ötletet.

KLASSZIKUS

Szűzies

Elsősorban, de nem kizárólag, igazán fiatal aráknak áll csodálatosan. A tradicionális hófehér selyem, vagy szatén ruha, csipke kiegészítőkkel, gyöngy ékszerrel.

A smink is ezt a békebeli hangulatot idézi, és a menyasszony ártatlanságát hivatott hangsúlyozni. Ehhez a stílushoz nem igazán illik a napbarnítottság, szolárium barnaság.

 menyasszonyviraggal

Az igazi ártatlan menyasszony porcelán bőrrel rendelkezik, visszafogott, gyöngyházfényű színek dominálnak szemhéján, és ajkai is inkább porcelánbabás fényben játszanak, határozott kontúrok nélkül.

A divatszínekről sem kell lemondanunk, ám annak gyöngyházas, selyemfényű árnyalatait használjuk, finom, elmosott átmenetekkel. Ha például ragaszkodunk a most divatos lila árnyalatokhoz, tobzódhatunk a gyönyörű selyemfényű levendula árnyalatokban.

Orcáján és orrhátán a pír rózsaszínes, babás árnyalatokban játszik.

Frizurája klasszikus konty, vagy rendezett loknik.

TERMÉSZETES

Ha amúgy is a természetesség híve vagy, nem szereted az izzadságszagú, nagyon megcsinált dolgokat, akkor ez a stílus a neked való. Itt nem elsősorban a fodrász és a sminkes "műve" van a középpontban, hanem Te.menyasszony_vidam_natur

Tévedés azonban azt gondolni, hogy bárki odaállhat a fényképezőgép elé sminkes, vagy fodrász érintése nélkül. A fényképeken a bőröd egész máshogy mutat, mint a valóságban, így nem lehet teljesen megúszni a sminket. Mindazonáltal, ez a stílus pont azt hivatott elhitetni az egybegyűltekkel, hogy a mosolyodon kívül semmi nincs az arcodon.

Ennél a típusú sminknél kiemelkedően fontos, hogy az alapozás tökéletes legyen, kiemelve ezzel ha szép a bőröd, és elhitetni azt, hogy tökéletes, akkor is, ha esetleg nem az. Ennél a stílusnál mindegy, hogy természetesen tejfehér a bőröd, vagy szeplők díszítik, netán olívás, kreol vagy bronzos bőröd van, mindig meghagyjuk adott jellegét, és aköré építjük fel a smink többi elemét.

A természetes stílusú menyasszonyi sminknél általában szemhangsúlyos sminket készítek, hiszen a szem a legtermészetesebb kommunikációs eszköz, egy pillantás többet mond szár szónál is. Világos bőrnél is általában matt földszíneket használok a szemen, tobzódom a vajszínű, homokszín, őzbarna, mokka, csokoládé színekben. Nagyon fontos, hogy nincsenek éles kontúrok, mindenhol elmosott satírokkal, puha színátmenetekkel dolgozom, mintha tényleg csak a bőröd színe váltakozna a fény-árnyék játékának hatására. 

menyasszony_natur

Az orcáknál fontos az árnyalás, puha, tompább színeket használok, és mindig az arcszínnel harmonizálót, nem törekszem kontrasztra. A szájon ennél a sminktípusnál általában nude hatást törekszem kialakítani; ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy olyan, mintha egy gyönyörű szájon nem lenne rúzs. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy nincs rajta, hiszen nem mindenkinek van tökéletes ívű, gazdagon duzzadó szája, ám a sminkkel rá lehet erre segíteni egy picit.

Ha bronzosabb, napozottabb a bőröd, akkor is választhatsz természetes sminket, ám akkor a bőröd ezen jellegét emeljük ki, mintha csak egy tengerparton, pálmafák alatt mondanád ki a boldogító igent. Ilyenkor a naplemente színeit használom, és kicsit több ragyogást engedek meg a bőrön, kiemelve az arccsontokat, és az orrhátat, azokat a részeket, amiket először kap meg a nap.

A természetes stílushoz természetes haj illik. El kell felejteni a látható fixált hatást, a kemény hajlakkot, a vasalt, göndörített szálanként beállított hajat. Ugyancsak megfeledkezhetsz a csillogó hajdíszekről, strasszokól, csecsebecsékről. Ez a stílus rólad szól, és a természetről, így miért ne hagynád a hajad természetes színét, natúr szépségét érvényesülni? Ez nem jelenti azt, hogy nem adhatsz volument a hajadnak szárítással, esetleg nagy hajcsavarókkal, feltűzéssel, és ne díszíthetnéd virágokkal, levelekkel, de soha ne felejtsd el, hogy a lényeg Te vagy.

Menyasszonyi sminkes

menyasszonyruhaban

Báli sminkes

blbordo

Party sminkes

nagyszem

Sitemap